Hippe auto tuning

web3
Chiptuning trend in de Taxi wereld
17 augustus 2017
tweedehands auto
7 Tips om met succes een tweedehands auto te kopen
13 december 2017

Hippe auto tuning

Hippe auto tuning

Hippe auto tuningAuto tuning : Het tunen van auto’s is serious business. Televisieprogramma’s als “pimp my ride” zijn razend populair onder de tuners. We willen tenslotte diep in ons hart allemaal een beetje uitblinken en opvallen.

De charme van auto tuning

Of je je auto nou verlaagt met een schroefset of je standaard koplampen vervangt voor xenon verlichting, bij elke move ziet je auto er nog vetter uit. Voor een flitsend racegeluid kan je je heilige koe ook tunen met een custom sportuitlaat en een stoere einddemper. Niet alleen krijgt je vette bak dan een diepe racesound, maar ook die extra Pk’s om net iets harder te gaan dan je matties.

Er valt zoveel aan je auto te veranderen zowel aan de binnen-als buitenkant, een paar voorbeelden; verwijder die burgerlijke velgen en plaats chromen of lichtmetalen velgen, sideskirts geeft je auto een bredere look, ze zijn er in alle soorten en maten. Schroefsets, verlaag je auto waardoor je een betere wegligging krijgt en een flitsende racelook. Plaats een lederen stuur, sportstoelen, een korte aluminium versnellingspook en zie …, het aangezicht verandert meteen enorm. En last but not least vergeet de audio niet, een harde sound met vette bassen mag natuurlijk zeker niet ontbreken.

Opvallen bij medeweggebruikers

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden wat je kunt doen met auto tuning en carstyling. Maar vergeet vooral de motor niet, wie is het snelste weg bij het stoplicht? Pk’s en koppel. Heb je er te weinig? Er zijn verschillende aanpassingen mogelijk, waardoor jij net sneller bent dan die andere auto naast je. Tune je auto met een sportluchtfilter, snellere nokkenas of laat je hele blok door een professioneel bedrijf omtunen tot een raceblok. Dit kost je wel pecunia, maar dan heb je wel wat, een blitse strakke bak en de bewonderende blikken van je medeweggebruikers. Waar je wel op moet letten is of je aanpassing wel passen binnen de regels want voor je het weet heb je een bekeuring.