Chiptuning Amsterdam

Chiptuning Amsterdam

Chiptuning Amsterdam is dé service voor iedere auto-fanaat in Amsterdam. Chip-tuning bestaat eigenlijk uit een optimalisatie van het motormanagement in de wagen. Hoewel tuning vooral bekend is dankzij de prestatie verbeterende effecten op de auto, biedt het ook andere voordelen zoals een zuinigere wagen en een soepelere motor. Wat chiptuning precies en hoe het wordt toegepast is van essentieel belang om alles uit deze service, die AMT chiptuning biedt, te kunnen halen.

Wat is chiptuning precies?

Chiptuning word gedaan om de prestaties en verbruik van een auto te verbeteren. Bij een stage 1 Chiptuning gebeurt dit binnen ‘veiligheidsmarge’ van de auto. Deze marge wordt door iedere autofabrikant ruim berekent bij het leveren van een auto. De auto fabrikant houd dan rekening met minder passende omstandigheden zoals zeer ongewone situaties of bij gebruik van minderwaardige brandstoffen of motorolie. Dit doen ze, zodat in zulke gevallen de auto toch goed blijft functioneren. Chiptuning word toegepast om gebruik te maken van die marge om de prestaties te verbeteren. Dit kan dan ruim gedaan worden zonder daarbij aan veiligheid te moeten inboeten.

Hoe wordt chiptuning toegepast?

Elke wagen is voorzien van een motorregeleenheid ”ECU” . Deze regelt onder andere de ontstekingstijd en de lucht-brandstofverhoudingen van de auto. Hierbij zijn bepaalde parameters zoals de temperatuur, de dichtheid van de lucht, de accuspanning, het toerental en de stand van het gaspedaal van belang. De informatie die wij dan aanpassen voor een chiptuning zitten dan in de motorregeleenheid.

De tuning bestaat eruit de ECU van de injectiemotor van de wagen als het ware te bijwerken, waarbij geoptimaliseerde gegevens de plaats in nemen van de originele. Zo worden het vermogen en de koppel verhoogd met dus verbeterde prestaties en een zuiniger verbruik tot gevolg. Chiptuning is de ideale manier om kwalitatief, milieuvriendelijker en toch veilig te kunnen rijden.