Chiptuning Amsterdam

Chiptuning Amsterdam: een autotuning van formaat

Chiptuning Amsterdam is dé service voor iedere auto-fanaat en bestaat eigenlijk uit een optimalisatie van het motormanagement in de wagen. Hoewel tuning vooral bekend is dankzij de prestatie verbeterende effecten op de auto, biedt het ook andere voordelen zoals een zuinigere wagen en een soepelere motor. Wat chiptuning precies en hoe het wordt toegepast is van essentieel belang om alles uit deze service, die AMT chiptuning biedt, te kunnen halen.

Wat is chiptuning precies?

chiptuning amsterdamChiptuning is dus het optimaliseren van de prestaties en het verbruik van de wagen door beroep te doen op de zogenaamde ‘veiligheidsmarge’ van de auto. Deze marge wordt door iedere autofabrikant berekent bij het leveren van een auto, en zorgt ervoor dat de wagen zelfs bij minder adequate omstandigheden – zoals extreme situaties of bij gebruik van minderwaardige brandstoffen of motorolie – toch goed blijft functioneren. Chiptuning bestaat eruit gebruik te maken van die marge om de prestaties te verbeteren, zonder daarbij aan veiligheid te moeten inboeten.

Hoe wordt chiptuning toegepast?

Elke wagen is voorzien van een ECU – of Electronic Control Unit, die onder andere de injectie, de ontstekingstijd en de lucht/brandstofverhoudingen van de wagen regelt. Hierbij zijn bepaalde parameters zoals de temperatuur, de dichtheid van de lucht, de accuspanning, het toerental en de stand van het gaspedaal van belang. De informatie van deze ECU wordt verzameld op één of meerdere zogenaamde EPROM-chips – een soort databse van de informatie van de auto.

De tuning bestaat eruit de ECU van de injectiemotor van de wagen als het ware te updaten, waarbij geoptimaliseerde gegevens de plaats in nemen van de originele. Zo worden het vermogen en de koppel verhoogd met dus verbeterde prestaties en een zuiniger verbruik tot gevolg. Chiptuning is de ideale manier om kwalitatief, milieuvriendelijker en toch veilig te kunnen rijden.