Stage 1 chiptuning

Stage 1 Chiptuning

 

Stage 1 Chiptuning is een software aanpassing waarbij meer vermogen en souplesse uit de auto word gehaald. Dit is dan ook de meest toegepaste chiptuning van de markt. Bij een stage 1 chiptuning word het vermogen aangepast maar blijft wel alles binnen de fabrieksmarges. Dit betekend dat wij de auto op maat aanpassen en u motor niet te veel belasten. Op deze manier is het dan mogelijk u auto te voorzien van een tuning zonder onderdelen te vervangen. Deze tuning is eigenlijk bedoelt om de auto niet alleen sneller te maken maar ook nog een zuiniger. Door het efficiënt afstellen van een auto kan flinke brandstof zuinigheid worden behaald. Vervolgens heeft de stage 1 chiptuning ook als voordeel dat de luchtcirculatie in de auto beter word. Hierdoor ontstaan dan minder snel verstopping van bijvoorbeeld u roetfilter. Tijdens de stage 1 chiptuning kunnen wij ook meteen problemen zoals EGR-klep storing oplossen. Deze storingen kunnen dan in combinatie met de tuning worden uitgeschakeld. 

 

Stage 1+ chiptuning
Bentley chiptuning

 

De stage 1+ is op dit moment razend populair. Maar wat betekend een Stage 1+ tuning dan precies? Bij zo een chiptuning word dan ook alles op maat aangepast. Alleen zorgen wij ervoor dat alle huidige onderdelen dan maximaal worden belast zonder deze te hoeven aanpassen of vervangen. Bij een stage 1+ moeten wij wel alle onderdelen extra opmeten en goed controleren. De tuning is dan ook alleen mogelijk als alle onderdelen in goede staat zijn zoals bijvoorbeeld de turbo. Ook moet in sommige gevallen de roetfilter aangepast of schoongemaakt worden. Op deze manier word dan het maximale uit u auto gehaald. 

 

 

 

Fabriek update tuning

Tegenwoordig brengen fabrikanten steeds vaker auto`s op de markt met verschillende vermogens. Wat hierbij opvalt is dat vaak de motor hetzelfde inhoud heeft als een type met meer Pk`s. Dit word bewust gedaan om hiermee meerdere modellen te kunnen leveren. Ze stoppen dan in alle modellen de zelfde motorblok en begrenzen deze dan met software. Hierdoor koopt u eigenlijk de zelfde auto maar dan met een begrenzing. Voor het bestellen van een model met meer vermogen worden dan meestal duizenden euro`s meer gevraagd. Bij AMT chiptuning word de auto dan voorzien van zo een dealer update. Wij zetten dan precies de zelfde software op u auto als een met meer vermogen. U heeft dan nog steeds fabriekssoftware alleen dan zonder de begrenzingen. Hiermee heeft de klant dan alle voordelen van een model met veel vermogen. Een fabrieksupdate word dan ook steeds meer populair in Nederland. Steeds meer particulieren maar ook bedrijven kiezen dan voor zo een update. Ten slotte is dit ook voor de meeste lease auto rijders zeer gunstig. Lease auto chiptuning is op dit moment onwijs populair. 

 

 

Welke tuning is bedoelt voor mij ?

Bent u zelf helemaal verdwaal in de tuning wereld door allemaal verschillende chiptuning varianten? Laat u zelf dan adviseren door een echte professional! U kunt hiervoor ons contactformulier invullen of een keer langsrijden.