Deactiveren cilinderuitschakeling in de nieuwe VW 1.4 TSI 150pk motoren

tweedehands auto
7 Tips om met succes een tweedehands auto te kopen
13 december 2017
VW T6 2.0TDI 102PK DELPHI DCM6.2 ECU
10 februari 2018

Deactiveren cilinderuitschakeling in de nieuwe VW 1.4 TSI 150pk motoren

Vanaf heden kunnen we de cilinderuitschakeling (COD) op de 1.4TSI motoren (VAG-groep) via de diagnose-interface deactiveren. Bij AMT Chiptuning is het gelukt om de een software te ontwikkelen waardoor de COD vanaf heden via de OBD stekker kan worden uitgeschakeld.

 

Met deze techniek kunnen wij de 1.4TSI 150pk motoren nu ook voorzien van een chiptuning zonder dat het ‘Engine Control Unit’ losgehaald moet worden. Op deze manier kunnen wij onze software nu efficiënt inladen en hoeft u de auto niet meer achter te laten.

 

 

           

 

 

Een oneven aantal cilinders omschakelen (drie naar twee) is een grote uitdaging als het aankomt op het vibreren van de motor en de geluidsproductie.

Het principe van cilinderuitschakeling bestaat al meer dan een eeuw en keerde met tussenpauzes terug, elke keer met verbeterde motortechnologie. Een treffend voorbeeld hiervan is de Cadillac ‘V8-6-4’ uit de jaren tachtig. Het systeem schakelde bij een lage belasting van de motor twee, of zelfs vier cilinders uit. De technologie werkte echter niet zeer goed en verdween dan ook snel weer.

Chiptuning + COD Uitschakelen

Duur ongeveer 1 uur

Voor verdere vragen, bel: 088 0666 128 of mail naar: info@amtchiptuning.nl