Veel vragen over EGR klep problemen bij AMT Chiptuning

VW T6 2.0TDI 102PK DELPHI DCM6.2 ECU
10 februari 2018
AMT Chiptuning bind de strijd aan tegen foute chiptuning
12 februari 2018

Veel vragen over EGR klep problemen bij AMT Chiptuning

Veel vragen over EGR klep problemen bij AMT Chiptuning

Naar aanleiding van de telefoontjes en e-mail berichten die wij hebben ontvangen over de egr klep problemen met de 1.2TDI zijn wij van AMT chiptuning meteen gaan werken aan de oplossing.

EGR-klep storingen zijn een bekend probleem bij eigenaren van de 1.2 TDI BlueMotion van Volkswagen, Seat en Skoda.

EGR-klep problemen vertalen zich in de meeste gevallen door een brandend motorstoringslampje en soms beperkt motorvermogen. Het advies van uw merkdealer of garagist is het vervangen van de EGR-klep, al dan niet gecombineerd met de EGR-koeler. Bedragen voor het vervangen van de EGR-klep liggen zo rond de € 750,= a € 1000,=. Echter zelfs na vervanging van het EGR-systeem kunnen storingen opnieuw (relatief snel) weer terugkomen.

Oplossing 1.2 TDI BlueMotion

Als eigenaar van een Bluemotion 1.2 TDI heeft u de keuze uit 2 opties om EGR storingen op te lossen. U dient vervolgens zelf een keuze te maken.

ERG-klep vervangen 1.2 TDI BlueMotion

EGR-klep vervangen – u kunt bij uw garage het EGR-systeem vervangen, soms in combinatie met de EGR koeler. Echter blijft de klep een gevoelig deel dat soms zelfs meerdere keren vervangen moet worden tegen hoge kosten.

ERG-klep uitschakelen 1.2 TDI BlueMotion

EGR (permanent) uitschakelen – bent u bovendien opzoek naar een permanente oplossing voor EGR problemen? Door de klep softwarematig uit te schakelen wordt ten eerste de EGR buitenspel gezet. AMT Chiptuning is bovendien vooroplopend met software development voor de automotive branche. Door in de motorcomputer de EGR klep softwarematig weg te schrijven kunnen wij voor u de EGR klep in veel gevallen 100% softwarematig uitschakelen. Hiermee neem je storingen weg rond de EGR klep en sluit je deze richting toekomst uit.

Het resultaat? Geen storingslampjes/ foutcodes rond de EGR klep en geen verdere vervuiling van het inlaattraject. We bieden een permanente oplossing met levenslange garantie!

Voor verdere vragen, bel: 088 0666 128 of mail naar: info@amtchiptuning.nl of via ons contact formulier.