EGR klep wegschrijven bij AMT Chiptuning

adblue uitschakelen uitprogrammeren
Adblue Uitschakelen
7 november 2018
Chiptuning Golf GTI
1 april 2019

EGR klep wegschrijven bij AMT Chiptuning

Mercedes GLE Chiptuning

EGR wegschrijven bij AMT Chiptuning

Bijna dagelijks krijgen wij bij AMT chiptuning telefoontjes met betrekking tot defecte en niet goed werkende EGR-kleppen, hiervoor hebben wij al een lange tijd de perfecte oplossing. Met EGR wegschrijven is het probleem permanent opgelost.

EGR-klep storingen zijn een bekend kwaal tegenwoordig.

EGR-klep problemen vertalen zich in de meeste gevallen door een brandend motorstoringslampje en soms beperkt motorvermogen. Het advies van uw merkdealer of garagist is het vervangen van de EGR-klep, al dan niet gecombineerd met de EGR-koeler. Bedragen voor het vervangen van de EGR-klep liggen zo rond de € 750,= a € 1000,=. Echter zelfs na vervanging van het EGR-systeem kunnen storingen opnieuw (relatief snel) weer terugkomen. Dit komt om meestal door het rijden van korte afstanden of het niet goed functioneren van de EGR-software.

Oplossing EGR problemen

EGR klep

Als zo een storing zich bij u voordoet heeft u de keuze uit 2 opties om de storingen op te lossen. U dient vervolgens zelf een keuze te maken.

EGR klep vervangen 

EGR-klep vervangen – u kunt bij uw garage het EGR-systeem vervangen, soms in combinatie met de EGR koeler. Echter blijft de klep een gevoelig deel dat soms zelfs meerdere keren vervangen moet worden tegen hoge kosten. De kosten hiervoor zitten meestal tussen de €800,- en €2500,- afhankelijk van het type motorblok dat u auto heeft.

EGR wegschrijven 

EGR (permanent) n – bent u bovendien opzoek naar een permanente oplossing voor EGR problemen? Door de klep softwarematig uit te schakelen wordt ten eerste de EGR buitenspel gezet. AMT Chiptuning is bovendien vooroplopend met software development voor de automotive branche. Door in de motorcomputer de EGR klep softwarematig weg te schrijven kunnen wij voor u de EGR klep in veel gevallen 100% softwarematig uitschakelen. Hiermee neem je storingen weg rond de EGR klep en sluit je deze richting toekomst uit.

Het resultaat? Geen storingslampjes/ foutcodes rond de EGR klep en geen verdere vervuiling van het inlaattraject. We bieden een permanente oplossing met levenslange garantie!

Voor verdere vragen, bel: 088 0666 128 of mail naar: info@amtchiptuning.nl of via ons contact formulier.