Roetfilter probleem steeds groter in Nederland

AMT Chiptuning bind de strijd aan tegen foute chiptuning
12 februari 2018
Vanaf heden de nieuwe AMT Pop & Bang instellingen!
30 april 2018

Roetfilter probleem steeds groter in Nederland

 Veel verstopte roetfilter problemen vinden de weg na AMT Chiptuning

De DPF problemen zijn al langere tijd bekend bij AMT, en dagelijks komen klanten na een beetje zoeken bij ons terecht voor een permanente oplossing.

DPF storingen zijn een bekend probleem bij de meeste garages maar toch geen oplossing ?

DPF problemen vertalen zich in de meeste gevallen door een brandend motorstoringslampje en meestal beperkt motorvermogen ‘noodloop’. Het advies van uw merkdealer of garagist is het vervangen van de roetfilter, of in het minste geval regenereren van het systeem. Bedragen voor het vervangen van de Roetfilter liggen zo rond de € 1000,= a € 1600,=. Echter zelfs na vervanging van het DPF-systeem kunnen storingen opnieuw (relatief snel) weer terugkomen.

Oplossing van een verstopte of niet functionerende DPF

Als eigenaar van een diesel met roetfilter problemen heeft u de keuze uit 2 opties om de storingen op te lossen.

Roetfilter vervangen

DPF vervangen – u kunt bij uw garage het DPF-systeem vervangen, soms in combinatie met een systeem reset. Echter blijft de DPF een gevoelig deel dat soms zelfs meerdere keren vervangen moet worden tegen hoge kosten. En in sommige gevallen kan de turbo door tegendruk van de DPF ook nog eens een 2e probleem geven.

Roetfilter uitschakelen 

DPF (permanent) uitschakelen – bent u opzoek naar een permanente oplossing voor DPF problemen? Door de DPF softwarematig uit te schakelen wordt de roetfilter buitenspel gezet. AMT Chiptuning is vooroplopend met software development voor de automotive branche. Door in de motorcomputer de DPF softwarematig weg te schrijven kunnen wij voor u de DPF in veel gevallen 100% softwarematig uitschakelen. Hiermee neem je storingen weg rond de DPF en sluit je deze richting toekomst uit.

Het resultaat? Geen storingslampjes/ foutcodes rond de DPF en geen verdere vervuiling van het inlaattraject. We bieden een permanente oplossing met levenslange garantie!

Voor verdere vragen, bel: 088 0666 128 of mail naar: info@amtchiptuning.nl of via ons contact formulier.