Vanaf heden de nieuwe AMT Pop & Bang instellingen!

Roetfilter probleem steeds groter in Nederland
14 maart 2018
BMW wervelkleppen verwijderen
27 augustus 2018

Vanaf heden de nieuwe AMT Pop & Bang instellingen!

Pop & Bang tuning 
Steeds meer mensen die bij AMT chiptuning terecht komen voor een stage 1 tuning stellen ook de vraag of wij wat aan het geluid kunnen doen. ‘’De GTI van de buren klinkt zo lekker kan dat ook bij mijn diesel ?’’ Gelukkig hebben de  ingenieurs van AMT chiptuning Utrecht een oplossing gevonden hiervoor. Namelijk een pop en bang tuning map!

Hoe word de pop en bang ingesteld ?

Wij hebben 2 manieren waarop we u systeem kunnen aanpassen voor een pop en bang geluid.

  1. Wij kunnen ervoor zorgen dat het brandstoftoevoer niet meteen word afgekapt na dat het gaspedaal word losgelaten. Dit zorgt vertraging waardoor een knettergeluid ontstaat.
  2. turbocompressor waardoor de turbo te houden zijn hoge in plaats van verliezen toeren vanwege het ontbreken van de uitlaatgasstroom die zonder de wijziging gebeuren zou toeren zal passeren. Afgezien van het voordeel van de soundtrack, dus dit betekent dat uw auto sneller zullen.

Turbocompressor hoog houden bij het gas loslaten, hierdoor verliest u geen toeren en krijgt u een lekker sportief geluid. Verder word u auto hierdoor ook veel feller omdat u elk moment kunt rekenen op de volle turbo kracht en geen dip gat meer heeft. Dit word in de tuning wereld ook wel anti lag genoemd

Kan dit met originele uitlaten ?

Net als Chiptuning heb je voor pop en bang ook een stage 1 & stage 2 afstelling. U kunt voor de eerste stage van pop en bang gewoon u eigen uitlaat laten zitten. Mocht u toch meer geluid willen dan zullen we de uitlaten moeten aanpassen of vervangen, en u auto vervolgens voorzien van een pop & bang stage 2.

Waarom zou ik voor de pop & bang moeten gaan ?

Het knetter geluid geeft een fantastisch gevoel bij het gas geven en loslaten van u gaspedaal. Verder geeft het een heerlijk sportwagen gevoel en krijgt u heel wat omkijken bij het lang rijden.

Als tweede reden voegt het voor de turbo motoren nog iets extra’s toe als alleen een lekker geluid!  De reactietijd van de turbo zal heel erg veranderen waardoor de auto veel sneller optrekt en reageert. Na de pop en bang wijziging zal u turbo ook veel gemener klinken !

Het resultaat? Genieten van een heerlijk geluid en super optrek zonder turbo vertragingen!

Voor verdere vragen, bel: 088 0666 128 of mail naar: info@amtchiptuning.nl of via ons contact formulier.